در حوزههایی که اطلاعات زیادی وجود دارد و تصمیمگیریهای ضعیف باعث پیامدهای جدی میشود، مسئله دادهآمیزی بسیار حیاتی میشود و نیاز است که دادههای فراوان از منابع مختلف به صورت مناسب تفسیر و با یکدیگر ترکیب شوند.
در مقالات گوناگون تعاریف متفاوتی از دادهآمیزی ارائه شده است، اما در تعریفی کلی میتوان گفت، دادهآمیزی عبارتست از استفاده از تکنیکهایی که دادههای منابع مختلف را جمعآوری و ترکیب کند تا بتواند عمل استنباط را به نحوی انجام دهد که نتیجه بدست آمده بسیار موثرتر از نتیجه بدست آمده از یک منبع باشد، در واقع دادهآمیزی اطلاعات چندین منبع را تفسیر و یکپارچه میکند و این عمل به منظور فراهم آوردن دادههای مشخص و قابل درک درباره موجودیتها و روابط بین آنها صورت میگیرد و نهایتا منجر به استخراج دانش جدید نیز خواهد شد.[WHI91][HAL97]
روشهای ترکیب داده و اطلاعات معمولاً از موضوعات علمی مختلفی استنتاج شدهاند. این روشها معمولاً بصورت مشترک با یکدیگر و یا بشکل متوالی در سیستم های دادهآمیزی اعمال میشوند. برخی زمینههای علمی مرتبط با حوزه دادهآمیزی شامل پردازش سیگنال، آمار و احتمال، تئوری کنترل، هوش محاسباتی، تئوری اطلاعات، روانشناسی شناختی، مهندسی نرم افزار، سیستم های تصمیم یار، شبکه های سنسوری می-باشد.
داده و اطلاعات ترکیب شده از نظر محتوای اطلاعاتی غنی تر از دادههای بدست آمده از یک منبع میباشند، و اما سایر دلایل نیاز به سیستمهای دادهآمیزی در محیط هایی که جریانی از داده ها وجود دارد عبارتند از:
– پایداری سیستم – یک سیستم مبتنی بر یک تک منبع نمیتواند یک سیستم پایدار باشد. چرا که چنانچه این منبع واحد از نظر عملکرد دچار نقص شود، عملکرد کل سیستم را تحت تأثیر قرار میدهد. در حالیکه یک سیستم با استفاده از دادههای چندین منبع از نظر عملکردی پایدارتر بوده و دارای نرخ خطر کمتری میباشد.
– آگاهی و استنتاج وضعیتی بهتر- با در نظر گرفتن مزیت دقت حسگرها و منابع داده ای مختلف، با نتایج ترکیب شده، تصویر بهتری از وضعیت محیط فراهم میشود که میتواند منجر به بهبود استنتاج و افزایش دقت در تصمیم گیری شود.
– افزایش دقت دادهای و کاهش عدم قطعیت – استفاده از دادههای چندین منبع مستقل و ترکیب درست آنها دقت دادهای را بهبود داده و عدم قطعیت را کاهش می دهد.
– گسترده شدن میدان دید – منابع دادهای بیشتر، پوشش گسترده تری از اطلاعات یک هدف یا رخداد مشاهده شده را فراهم میکنند. این گستردگی میدان دید را میتوان برای هر محیطی چه بصورت زمانی و چه مکانی با چندین منبع ایجاد نمود.
– کاهش هزینه – بجای گردآوری تمامی اطلاعات لازم از یک حسگر، میتوان با استفاده از دادههای چندین منبع یا حسگر و ترکیب آن ها به کاهش قابل توجهی از هزینههای محاسباتی و مخابرات دادهها دست یافت. به عنوان مثال ساخت یک حسگر واحد که کاربردی چندگانه داشته باشد بسیار هزینه برتر از گردآوری چندین حسگر ساده و ارزان با کاربردی مشخص است.
– عدم وجود منبع دادهای کامل – بسیاری از منابع ایجاد کننده دادهها مثل حسگرها، تنها در محیطهای خاص مفید میباشند. اطلاعاتی که توسط یک منبع واحد جمع آوری میشوند ممکن است بسیار محدود، ناقص و نامطمئن باشند. بنابراین برآورده شدن تمامی نیازها توسط یک منبع یا حسگر کاری بسیار سخت است.
به دلیل افزایش جریانهای دادهای و اطلاعاتی، بحث دادهآمیزی به عنوان یکی از مهمترین زمینههای تحقیقاتی و عملیاتی محسوب میشود.در حوزههایی که اطلاعات زیادی وجود دارد و تصمیمگیریهای ضعیف باعث پیامدهای جدی میشود، مسئله دادهآمیزی بسیار حیاتی است. دادهآمیزی اطلاعات چندین منبع را یکپارچه میکند و این عمل به منظور فراهم آوردن دادههای مشخص و قابل درک درباره موجودیتها و روابط بین آنها صورت میگیرد و نهایتا منجر به استخراج دانش جدید نیز خواهد شد.
با ظهور وب معنایی و همهگیر شدن آن، ضرورت درک اطلاعات توسط ماشین بر هیچ کس پوشیده نیست، این تحقیق برآن است تا تکنولوژیهای وب معنایی را وارد حوزه دادهآمیزی نماید. با توجه به اینکه یکی از رایجترین مدلهای دادهآمیزی، مدل چندسطحی JDLمیباشد، با افزودن معنا و گنجاندن آنتولوژی و سایر تکنولوژیهای وب معنایی به این مدل، یک ساختار دادهآمیزی معنایی ارائه میشود.
فایل : Microsoft Word
تعداد صفحات: ۳۲ صفحه